Първоначално публикувано от lordliness
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна ангренажен ремък 166 2.5?
Collapse
X
-
До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеБи трябвало да може вече. махнах чавката от получаване лични съобщения само от админи и модератори.Хубава система е този форум но не е преведен целия.Преди повече от две години правих превод на една от версиите на "в бюлетин" но така и не го пуснах в действие.оставих си старото "ай пи би" 2.36 заради проблем при конвертирането на базата данни .Сега нещо не ми се занимава със сайтове покрай проблемите с колата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеДано не съм лош пророк но за мен най вероятната причина е зацепване през зъб на колянов вал а не на валовете на група цилиндри.Така си обяснявам гърменето и в двете групи.123 и 456.Веднъж едната втори път другата.Която гръмне първа и после екуто намали горивото и ти гониш до 160 180 км/ч за сума ти време.Има и на двете така че зъб на КВ.Иначе ако беше само на група РВ или само на един РВ щеше да е само на 123 или 456.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеА принципно дори и с пети понякога зацепването може да не стане от раз, да не говорим без......последно презацепвах втори път 3.0 щото ми избяга малко при 3-4 оборота на вала, и го правих наново.......и това при свален двигател, ако знаеш каква забава е при закачен към колата двг.....Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеслабо доловимо претрисане на мотора едвам доловимо на волана при празен ход до като чакам светофарите което на газ не се и усещаше
6таците трябва да ги адаптираш след всяко откачане на акумулатора ... иначе работят неравномерно на празен ход и не вървят както трябва на пълна газ.
За претрисането виж и горния тампон на мотора - на достъпно място е и лесно можеш да разбереш ако е за смяна....
Comment
-
Браво на колегата с 2.5-цата, че ни държи постоянно в течение на нещата. Ще е интересно в крайна сметка да се открие на какво се дължи тази спънатост и мудност във високите обороти. Споделяй колега, всяка информация, че ще е от полза на други алфисти, които имат подобни симптоми, та и те да не се лутат като самуилови войни в тъмното
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЧесто минавам от там и винаги има коли, не е като да нямат опит и да правят по две коли на месец. Дано скоро ти оправят колата и не се налага да търсиш други сервизиAlfa Romeo GT 1.9 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеЗа претрисането виж и горния тампон на мотора - на достъпно място е и лесно можеш да разбереш ако е за смяна.
Comment
-
Току що се чух с Петър от Енцо.Когато му казах че искам да проверим зацепването и дали е точно направено ми се развика и ме попита какво съм се хванал с това зацепване от два дни.Бил сигурен щото белезите съвпадали.Казах му че знам че моторът е труден.Че няма място за работа,че и дори с пети може да се сгреши ,ама не.Бил сигурен в това.Че на мен какво ми говори че проблема ми бил в разреждането.На мен ми говори че проблем с разреждането може да има и при неправилно зацепен КВ но не ми се спореше по телефона.Та върнах пациентите си за днес и ще ходя до Пазарджик да прибирам колата.Утре сутринта ще ходим с алфата на доктор за проверка на енцовия ремонт и ще пиша каква е диагнозата.Дали причината е в енцо или в колата.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Върнах се от енцо сервиз.Колата бе със свален капак на клапаните на 123 и свален капак на ангренажния ремък.Свалиха и предния капак 456.Петите паснаха на ГМТ.Всичко идвало от смученето на щуцерите на газовата.Отлепяли се от всмукателните тръби при всяко отваряне на капака на 456 където са монтирани дюзите на ГИ.От това ставало все по зле щото много се отваряло./ с това съм съгласен/Чудя се защо ли при вдигане и отваряне на капака не се махат маркучите на газовото.Имат си скобички,но явно така е по удобно.Обещаха да ги запоят с припой./При предишното такова разлепване с тази прекъсваща кола изгорих 15 литра бензин да отида до пловдив и да се върна за една капка поксипол която не издържа и отлепи отново/ Да видим.На въпроса защо при три диагностики преди ремонта нямаше грешки а сега винаги показва ми бе отговорено че освен динекспрес в пловдив и само те имат екзаминер, но явно факта че една от тези диагностики бе правена от тях преди да приемат колата на същия този екзаминер няма значение..Дори екстриим сервиз в софия по специално бобо ползвал техните специализирани инструменти.Обидени са на факта че им нямам вяра и когато телефона ми е бил на бюрото се чували женски гласове коментиращи некадърноста им.Трябва да направя забележка на пациентите си.Та беше весело.Та това бе за днес.От всичко казано до тук си задавам само един въпрос.Защо бе свален капака на ангренажния ремък след като за проверка на зацепването това не е необходимо.Трябва ми само индикатор,пети и свалени капаци на главите.капак се сваля ако правиш корекции за да можеш да освободиш конусите на шайбите на вала.Дали все пак някой е решил да провери и се е усъмнил в непогрешимоста си / за което би получил адмирации и уважение от мен / или просто не е съобразил че не е необходимо.Last edited by plamenp59; d.m.y г., 14:24.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеВърнах се от енцо сервиз.Колата бе със свален капак на клапаните на 123 и свален капак на ангренажния ремък.Свалиха и предния капак 456.Петите паснаха на ГМТ.Всичко идвало от смученето на щуцерите на газовата.Отлепяли се от всмукателните тръби при всяко отваряне на капака на 456 където са монтирани дюзите на ГИ.От това ставало все по зле щото много се отваряло./ с това съм съгласен/Чудя се защо ли при вдигане и отваряне на капака не се махат маркучите на газовото.Имат си скобички,но явно така е по удобно.Обещаха да ги запоят с припой./При предишното такова разлепване с тази прекъсваща кола изгорих 15 литра бензин да отида до пловдив и да се върна за една капка поксипол която не издържа и отлепи отново/ Да видим.На въпроса защо при три диагностики преди ремонта нямаше грешки а сега винаги показва ми бе отговорено че освен динекспрес в пловдив и само те имат екзаминер, но явно факта че една от тези диагностики бе правена от тях преди да приемат колата на същия този екзаминер няма значение..Дори екстриим сервиз в софия по специално бобо ползвал техните специализирани инструменти.Обидени са на факта че им нямам вяра и когато телефона ми е бил на бюрото се чували женски гласове коментиращи некадърноста им.Трябва да направя забележка на пациентите си.Та беше весело.Та това бе за днес.От всичко казано до тук си задавам само един въпрос.Защо бе свален капака на ангренажния ремък след като за проверка на зацепването това не е необходимо.Трябва ми само индикатор,пети и свалени капаци на главите.капак се сваля ако правиш корекции за да можеш да освободиш конусите на шайбите на вала.Дали все пак някой е решил да провери и се е усъмнил в непогрешимоста си / за което би получил адмирации и уважение от мен / или просто не е съобразил че не е необходимо.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеВсичко идвало от смученето на щуцерите на газовата.
Иначе поне е добре че е ясно откъде е проблема....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеКазах ти че да се сложат дюзите там е изключително погрешно......
Иначе поне е добре че е ясно откъде е проблема.....sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеКъде са забити тия щуцери?До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеВ долната част на всмукателните тръби.Почти към края им.Лошото е че тръбите са тънки и штуцерите при навиването са намазани с поксипол за да се залепят за тръбата.При сваляне на капака на 456 цилиндър ако предварително не се извадят маркучите към тях се огъват силно и така се е отлепил штуцера на 4 ти цилиндър.иначе си е вкаран в тръбата но мърда леко.sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Бахти и щуцерите. Какъв проблем е настанал. Какъв е този сервиз където не могат 6 щуцера да уплътнят или ако трябва да ги махнат и запушат отворите за да подкарат двигателя. Що трябва да го разкарват човека за една капка лепило на майна си райна???
Колега, най-искрен човешки съвет от мен:
Бягай надалеч от тези хора. Това са всичко друго но не и техничари!
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment